Hvordan får man en forsvarer?

Du har ret til at få en forsvarer, så snart politiet har rejst sigtelse for en straffelovsovertrædelse.


Du kan selv vælge, hvilken advokat du vil have som forsvarer. Hvis du ønsker os som forsvarere, så er det bedste, at du kontakter os direkte, enten pr. telefon eller brev. Vi vil derefter bede om at blive beskikket som din forsvarer. Samtidig beder vi om at få sagen fra politiet.


Du kan også vælge at oplyse politiet eller retten om, hvem du vil have som forsvarer.


Familie eller venner kan ikke bede om en bestemt forsvarer på dine vegne.


Advokatskifte


Hvis du allerede har en advokat som forsvarer og på et tidspunkt ønsker at skifte til os, så kan det ske uden problemer. Ring eller skriv til os, så klarer vi resten. Du kan også give besked til retten. Hverken din familie eller dine venner kan lave et advokatskifte for dig.


Kontakt altid en advokat


Uanset om du er mistænkt, sigtet, vidne eller pårørende, har du ikke pligt til at udtale dig til politiet. Det eneste, du er forpligtet til at oplyse til politiet, er dit navn, din fødselsdato og din adresse.


Hvis du er blevet anholdt, mistænkt eller sigtet for en lovovertrædelse, anbefaler vi, at du altid kontakter en advokat, inden du udtaler dig til politiet.


Er du blevet anholdt af politiet, har du ret til selv at kontakte en advokat. Vi kan som regel træffes, også uden for kontortid, på vores mobilnumre, hvis der er brug for akut advokatbistand i forbindelse med en anholdelse.

Advokatkontoret Bagge & Grønfeldt | Gammel Kongevej 1, 2. sal, 1610 København V | telefon: 38 33 17 16 | fax: 38 33 46 03 | email: bagge@baggelaw.dk
Design: NR41.dk